Doorgaan naar hoofdcontent

Haken maakt me blij en........

Een weekendje België en Zeeuwse kust.
Al een tijdje lees en bekijk ik de prachtige creaties op het blog van Jeanet, Blij dat ik brei.
Benieuwd  naar haar winkel het mooie garen van Unicat leek het me leuk om haar te bezoeken.
Na een paar mailtjes over en weer, hoeveel bollen Unicat heb je nog op voorraad, zit mijn kleur erbij reden we vanuit ons logeeradres in België naar Arnemuiden. In haar prachtige winkel met kleurrijke garens een ware snoepwinkel. Ik stelde me voor en vertelde van de mailwisseling over de garens en Jeanet wees meteen naar de bollen 'die nog over waren'. Begon shawls en omslagdoeken in gehaakte en gebreide versies te tonen. Het voelde heel vertrouwd, een creatieve klik in een garenwinkel met iemand die je nog nooit in real live hebt ontmoet. Wat heerlijk om je passie voor garen,patronen en mooie creaties met elkaar te delen.

Kiezen blijft lastig dus daarom de bollen Carmen en Vampire's Kiss meegenomen.
Twee prachtige sluitingen voor mijn gehaakte Shawls. En het boek van Myboshi is leuk! Past in mijn verzameling haakboeken. Laat de winter maar komen, lezen en haken en maken.

 Nice to meet you Jeanet :)

Prachtig zonnetje, blauwe lucht, genieten van het mooie Veere, langs Westkapelle en Zoutelande via Vlissingen naar België. De volgende dag een bezoek aan Brugge, zoveel moois! En als afsluiting van het weekend via Antwerpen weer naar huis. We komen nog eens!
Reacties

 1. Wat een heerlijk weekend heb je gehad en wat leuk dat je langs het winkeltje bent geweest, de sluitngen zijn ook geweldig, ik ben benieuwd naar je omslagdoeken, succes ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooo, wat leuk, ik lees Jeanet's blog altijd graag. Succes met de Unicat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh, ik bloos!
  Maar die creatieve klik voelde ik ook hoor, super!
  Heel veel plezier met het garen :-)

  Hartelijke groet,
  Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Goed kijken en dan haken........!

Soms zou je willen dat het zo makkelijk zou gaan.
Lang geleden leerde ik haken van mijn oma, zij zag iets en haakte het,  zij kon dat! Daar hoef je als kind niet over te twijfelen.

Nu kwam ik een erg leuke shawl tegen en keek, keek........keek nog eens goed, liet het liggen, probeerde iets, zocht in boeken maar ik keek niet goed genoeg denk ik. Het patroontje zit de hele dag   in je hoofd. Een berichtje op facebook gezet, wellicht kunnen andere haaksters er met andere ogen naar kijken. Dat gebeurde en er werden berichtjes gepost met mogelijkheden. Nog eens kijken, kijken en opeeens........haaknaald gepakt en daar was het patroontje wat ik had gezien.

Wellicht is het een bestaand patroon, met een mooie naam, dan zou ik dat graag horen.

Ik heb vanavond een teltekening, een haaktekst erbij en een foto gemaakt.

De shawl is in de maak!


Haak een ketting van lossen deelbaar door 9, 2 extra lossen voor het eerste stokje. 1) Haak op elke losse een stokje (st) (=9 st) 2) 3 lossen voor het eerst…

Mandensteek

Mandensteek:
Meervoud van 8 lossen +4 5x8=40 + 4 lossen = 44 lossen
Haak een ketting van 44 lossen. Haak een stokje (ST) in de 4e lossen vanaf de naald. Haak stokjes (ST) tot einde van de toer (=40 ST)
Toer 1)  2 lossen, haak 4 reliëfstokjes voor  (RSTV) en 4 reliëfstokjes achter (RSTA) tot einde van de toer
Toer 2)  herhaal toer 1 Toer 3)  herhaal toer 1
Toer 4)  2 lossen, haak 4 reliëfstokjes achter (RSTA) en 4 reliëfstokjes voor  (RSTV) tot einde van de toer
Toer 5 t/m 7 herhaal toer 4
Toer 8) haak als toer 1 Zoals je ziet verspringen de toeren.
Haak de bovenstaande 8 toeren tot dat je de gewenste lengte van je haakwerk hebt.Koord haken (Romanian Cord)

Koordjes zijn handig!  Inpakkoordjes, koordjes voor badges, keycords. Veel plezier met onderstaande tutorial.  Vind je de tutorial leuk, laat het me weten! Word ik #blij# van! xxx
p.s. kun je niet haken, ........laat het me weten........dan haak ik het voor je!


1. Haak twee lossen L en haak één vaste V in de 2e losse L vanaf je naald. Keer je werk van rechts naar links. (start with 2 chains &work dc (US sc) in 2nd ch from hook, then turn work clockwise)   


2. Haak een vaste V in het lusje (kijk goed naar het plaatje, het is eigenlijk de 2e losse L van het begin) keer je werk van rechts naar links.(work dc (US sc) in unused backloop of same chain then turn work clockwise.)3. Haak nu steeds 1 vaste V in de twee lusjes, keer je werk van rechts naar links.  (from now on work dc (US sc) in both loops at side of cord then turn work clockwise)
4. Herhaal stap 3 tot de gewenste lengte van je koord en hecht de draadjes af........ (continue working in this way until cord is desired length, finish off…