Doorgaan naar hoofdcontent

With love ........! *Patroon gehaakt hartje*

Granny Hartje

1.      Haak in een magic ring 3 lossen(=1e stokje), 2 stokjes (ST), 1 losse(L). Herhaal dit nog 3x. Sluit met een halve vaste(HV).Je hebt nu 4 groepjes van 3 stokjes.
2.     Haak 3 lossen (L), *haak 3 stokjes(ST) in de tussenruimte, 1 losse(L), 3 stokjes(ST) in dezelfde tussenruimte*, 2 lossen(L) en herhaal *-* nog 2x, haak 3 lossen(L) en sluit met een halve vaste(HV)
3.     Haak 3 vasten in de 1e tussenruimte. Op elk stokje 1 V. in de tussenruimte met 1 losse van de vorige toer haak je 1 vaste(V)
In de tussenruimte van de overgang v/h ene groepje naar het andere groepje haak je 2 vasten(V), 1 vaste (V) op elk stokje (ST).

Onderaan de punt van het hartje haak je een vaste (V), 1 losse(L), 1 vaste(V).  1 vaste (V) op elk stokje (ST).

In de tussenruimte van de overgang v/h ene groepje naar het andere groepje haak je 2 vasten(V), 1 vaste (V) op elk stokje (ST), in de tussenruimte met 1 losse van de vorige toer haak je 1 vaste(V), 1 vaste(V) op elk stokje(ST)  3 vasten in de laatste tussenruimte. 
Sluit met een halve vaste(HV).

Hecht de draadjes af.Reacties

Populaire posts van deze blog

Mandensteek

Mandensteek:
Meervoud van 8 lossen +4 5x8=40 + 4 lossen = 44 lossen
Haak een ketting van 44 lossen. Haak een stokje (ST) in de 4e lossen vanaf de naald. Haak stokjes (ST) tot einde van de toer (=40 ST)
Toer 1)  2 lossen, haak 4 reliëfstokjes voor  (RSTV) en 4 reliëfstokjes achter (RSTA) tot einde van de toer
Toer 2)  herhaal toer 1 Toer 3)  herhaal toer 1
Toer 4)  2 lossen, haak 4 reliëfstokjes achter (RSTA) en 4 reliëfstokjes voor  (RSTV) tot einde van de toer
Toer 5 t/m 7 herhaal toer 4
Toer 8) haak als toer 1 Zoals je ziet verspringen de toeren.
Haak de bovenstaande 8 toeren tot dat je de gewenste lengte van je haakwerk hebt.Goed kijken en dan haken........!

Soms zou je willen dat het zo makkelijk zou gaan.
Lang geleden leerde ik haken van mijn oma, zij zag iets en haakte het,  zij kon dat! Daar hoef je als kind niet over te twijfelen.

Nu kwam ik een erg leuke shawl tegen en keek, keek........keek nog eens goed, liet het liggen, probeerde iets, zocht in boeken maar ik keek niet goed genoeg denk ik. Het patroontje zit de hele dag   in je hoofd. Een berichtje op facebook gezet, wellicht kunnen andere haaksters er met andere ogen naar kijken. Dat gebeurde en er werden berichtjes gepost met mogelijkheden. Nog eens kijken, kijken en opeeens........haaknaald gepakt en daar was het patroontje wat ik had gezien.

Wellicht is het een bestaand patroon, met een mooie naam, dan zou ik dat graag horen.

Ik heb vanavond een teltekening, een haaktekst erbij en een foto gemaakt.

De shawl is in de maak!


Haak een ketting van lossen deelbaar door 9, 2 extra lossen voor het eerste stokje. 1) Haak op elke losse een stokje (st) (=9 st) 2) 3 lossen voor het eerst…

Tutorial Hanger Bollie!

Tutorial Hanger Bollie

Haak 4 lossen en sluit met een halve vaste tot een ring. Toer 1: haak 12 stokjes in de ring. (=12 stokjes) Toer 2: haak in elk stokje 2 stokjes. (=24 stokjes) Toer 3: *haak 2 stokjes in een stokje, haak in het volgende stokje 1 stokje. Herhaal vanaf *. (=36 stokjes) Haak nog zo'n Bollie. Neem 12 kraaltjes en naai ze om en om op een stokje. Rijg 36 kraaltjes aan de draad waarmee je de Bollies aan elkaar gaat haken, Haak de Bollies met vasten aan elkaar. Voordat je een omslag doet, schuif je de kraal tot aan de haaknaald, omslaan en je vaste haken.  Haak halverwege een ophanglusje, bijvoorbeeld na 18 vasten een ketting van 20 lossen.
De Bollie vullen voor het Bollie-effect.
Eventueel is de Bollie ook te vullen met lavendel, of maak een sleutelring aan de lus.

Succes.

reacties zijn natuurlijk van harte welkom.