zaterdag 7 november 2015

Dubbelbreien en sportstoffen verwerken op........

de jaarlijkse Sancho Clubdag.
'Vereniging Sancho bestaat uit een website en forum voor en door kledingmakers'. 

Je kon vooraf kiezen uit wel 20 workshops. De workshops worden door clubleden zelf gegeven. Ik verbaas me steeds hoeveel kennis er binnen onze vereniging aanwezig is. 
Niet alleen de workshops zijn leuk maar ook het ontmoeten van mensen met dezelfde hobby, bezigheid, passie hoe je het ook wil noemen. Ik koos voor een workshop 'dubbelbreien'

*Dubbelbreien geleerd van Manon, wat een leuke workshop. 
Dubbele lagen, tegelijkertijd breien. Ik zette met dubbele draden (1 rood en 1 roze )  steken op. De eerste naald brei je recht met dubbele draad. De steken staan om-en-om op je naald, rood-roze-rood -roze. De eerste steek en laatste steek van de naald brei je steeds twee steken samen voor een mooi 'kantje'. De tweede naald ( zie eerste foto) breidde ik de roze steken recht en de rode steken averecht. 
Kijk maar eens naar onderstaand filmpje. Deze is in Engels maar goed te volgen.


Het was zoooooo stil, allemaal geconcentreerd aan het breien. En tussendoor werden gewoon fijne tips gedeeld over sokken breien, dank Jacqie voor deze inspiratie en aanmoediging. Manon gaf ook nog snelbrei instructies , dit staat ook weer op mijn lijstje! Dankjewel, erg leuk!
*Een telefoonhoesje maken om tijdens het hardlopen te gebruiken. We hebben wel een uur over alle stofjes gesproken, ervaringen gedeeld, stofjes voelen, gelachen en natuurlijk ook een hoesje genaaid. We waren verbaasd over ons kunnen. Het leek een ingewikkelde materie zo aan het eind van de dag, maar opeens was ie daar...............het telefoonhoesje................klaar voor gebruik, nu nog rennen! Dankjewel Eva voor je al die mooie lapjes, je uitleg en het patroon.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen