Doorgaan naar hoofdcontent

Dubbelbreien en sportstoffen verwerken op........

de jaarlijkse Sancho Clubdag.
'Vereniging Sancho bestaat uit een website en forum voor en door kledingmakers'. 

Je kon vooraf kiezen uit wel 20 workshops. De workshops worden door clubleden zelf gegeven. Ik verbaas me steeds hoeveel kennis er binnen onze vereniging aanwezig is. 
Niet alleen de workshops zijn leuk maar ook het ontmoeten van mensen met dezelfde hobby, bezigheid, passie hoe je het ook wil noemen. Ik koos voor een workshop 'dubbelbreien'

*Dubbelbreien geleerd van Manon, wat een leuke workshop. 
Dubbele lagen, tegelijkertijd breien. Ik zette met dubbele draden (1 rood en 1 roze )  steken op. De eerste naald brei je recht met dubbele draad. De steken staan om-en-om op je naald, rood-roze-rood -roze. De eerste steek en laatste steek van de naald brei je steeds twee steken samen voor een mooi 'kantje'. De tweede naald ( zie eerste foto) breidde ik de roze steken recht en de rode steken averecht. 
Kijk maar eens naar onderstaand filmpje. Deze is in Engels maar goed te volgen.


Het was zoooooo stil, allemaal geconcentreerd aan het breien. En tussendoor werden gewoon fijne tips gedeeld over sokken breien, dank Jacqie voor deze inspiratie en aanmoediging. Manon gaf ook nog snelbrei instructies , dit staat ook weer op mijn lijstje! Dankjewel, erg leuk!
*Een telefoonhoesje maken om tijdens het hardlopen te gebruiken. We hebben wel een uur over alle stofjes gesproken, ervaringen gedeeld, stofjes voelen, gelachen en natuurlijk ook een hoesje genaaid. We waren verbaasd over ons kunnen. Het leek een ingewikkelde materie zo aan het eind van de dag, maar opeens was ie daar...............het telefoonhoesje................klaar voor gebruik, nu nog rennen! Dankjewel Eva voor je al die mooie lapjes, je uitleg en het patroon.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Goed kijken en dan haken........!

Soms zou je willen dat het zo makkelijk zou gaan.
Lang geleden leerde ik haken van mijn oma, zij zag iets en haakte het,  zij kon dat! Daar hoef je als kind niet over te twijfelen.

Nu kwam ik een erg leuke shawl tegen en keek, keek........keek nog eens goed, liet het liggen, probeerde iets, zocht in boeken maar ik keek niet goed genoeg denk ik. Het patroontje zit de hele dag   in je hoofd. Een berichtje op facebook gezet, wellicht kunnen andere haaksters er met andere ogen naar kijken. Dat gebeurde en er werden berichtjes gepost met mogelijkheden. Nog eens kijken, kijken en opeeens........haaknaald gepakt en daar was het patroontje wat ik had gezien.

Wellicht is het een bestaand patroon, met een mooie naam, dan zou ik dat graag horen.

Ik heb vanavond een teltekening, een haaktekst erbij en een foto gemaakt.

De shawl is in de maak!


Haak een ketting van lossen deelbaar door 9, 2 extra lossen voor het eerste stokje. 1) Haak op elke losse een stokje (st) (=9 st) 2) 3 lossen voor het eerst…

Mandensteek

Mandensteek:
Meervoud van 8 lossen +4 5x8=40 + 4 lossen = 44 lossen
Haak een ketting van 44 lossen. Haak een stokje (ST) in de 4e lossen vanaf de naald. Haak stokjes (ST) tot einde van de toer (=40 ST)
Toer 1)  2 lossen, haak 4 reliëfstokjes voor  (RSTV) en 4 reliëfstokjes achter (RSTA) tot einde van de toer
Toer 2)  herhaal toer 1 Toer 3)  herhaal toer 1
Toer 4)  2 lossen, haak 4 reliëfstokjes achter (RSTA) en 4 reliëfstokjes voor  (RSTV) tot einde van de toer
Toer 5 t/m 7 herhaal toer 4
Toer 8) haak als toer 1 Zoals je ziet verspringen de toeren.
Haak de bovenstaande 8 toeren tot dat je de gewenste lengte van je haakwerk hebt.Koord haken (Romanian Cord)

Koordjes zijn handig!  Inpakkoordjes, koordjes voor badges, keycords. Veel plezier met onderstaande tutorial.  Vind je de tutorial leuk, laat het me weten! Word ik #blij# van! xxx
p.s. kun je niet haken, ........laat het me weten........dan haak ik het voor je!


1. Haak twee lossen L en haak één vaste V in de 2e losse L vanaf je naald. Keer je werk van rechts naar links. (start with 2 chains &work dc (US sc) in 2nd ch from hook, then turn work clockwise)   


2. Haak een vaste V in het lusje (kijk goed naar het plaatje, het is eigenlijk de 2e losse L van het begin) keer je werk van rechts naar links.(work dc (US sc) in unused backloop of same chain then turn work clockwise.)3. Haak nu steeds 1 vaste V in de twee lusjes, keer je werk van rechts naar links.  (from now on work dc (US sc) in both loops at side of cord then turn work clockwise)
4. Herhaal stap 3 tot de gewenste lengte van je koord en hecht de draadjes af........ (continue working in this way until cord is desired length, finish off…