Doorgaan naar hoofdcontent

SanchoClubdag 2016

Vandaag hadden we onze jaarlijkse SanchoClubdag.
 Een paar weken geleden werd op het forum gevraagd om (van evt. restlapjes) een tas te maken die op de clubdag dan willekeurig werd uitgereikt. Ik deed ook mee. Het maken was al zo leuk.
 Bij de entree werd ik meteen blij van het mooie tasje dat ik kreeg.
#Sanchogoesgreen ging van start. 
Zo bijzonder, want een aantal jaren geleden nam ik een restlapje van een Sancho-lid mee omdat ik de print zo prachtig vond. Het werd een rokje. Jaren gedragen en nog ben ik verliefd op het stofje.
 De print is bijna hetzelfde als dit tasje. Dubbelplezier dus....!!!
In het tasje zaten allemaal lekkere en handige dingen. Een flesje water, beker, bestek voor de lunch,  recykleer tips, chocoladesnoepjes, nootjes........

'ik kom de dag wel door met deze fijne knapzak'


Na een bak koffie en het welkomstwoord van de voorzitter gingen we aan de slag.
Ik deed een workshop snelbreien samen met Josette, Eva, Marry, Marlies.
Monica leerde ons deze mooie breitechniek, net even anders dan klassiek breien. Breien op een rondbreinaald is even wennen maar voor deze snelbreimethode zeer geschikt. 
De snelheid is er nog niet maar dat gaat wel lukken. Dankjewel Monica. In de middag volgde workshop werken met paspel- of pipingband. Renata, de workshopleider gaf fijne tips en begeleidde ons stap-voor-stap. Paspel- of pipingband werd aan een halsboord gestikt en mooi afgewerkt met een sierstiksel. We naaiden paspel- of  pipingband tussen twee lapjes. En met een mooi foto-tutorialboekje maakten we dit speldenkussen. Steeds weer leuk om zoveel te leren.
Dankjewel Renata.Een gezellige dag met leuke, enthousiaste mensen die dezelfde passie delen.
Aan het eind van de dag gingen we allemaal ook nog met een goodie-bag naar huis.
Zoveel leuks, bladen, kortingbonnen en vooral mega inspiratie om weer aan de slag te gaan.

Wat is creatief bezig zijn toch heerlijk!

SANCHO dankjewel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Goed kijken en dan haken........!

Soms zou je willen dat het zo makkelijk zou gaan.
Lang geleden leerde ik haken van mijn oma, zij zag iets en haakte het,  zij kon dat! Daar hoef je als kind niet over te twijfelen.

Nu kwam ik een erg leuke shawl tegen en keek, keek........keek nog eens goed, liet het liggen, probeerde iets, zocht in boeken maar ik keek niet goed genoeg denk ik. Het patroontje zit de hele dag   in je hoofd. Een berichtje op facebook gezet, wellicht kunnen andere haaksters er met andere ogen naar kijken. Dat gebeurde en er werden berichtjes gepost met mogelijkheden. Nog eens kijken, kijken en opeeens........haaknaald gepakt en daar was het patroontje wat ik had gezien.

Wellicht is het een bestaand patroon, met een mooie naam, dan zou ik dat graag horen.

Ik heb vanavond een teltekening, een haaktekst erbij en een foto gemaakt.

De shawl is in de maak!


Haak een ketting van lossen deelbaar door 9, 2 extra lossen voor het eerste stokje. 1) Haak op elke losse een stokje (st) (=9 st) 2) 3 lossen voor het eerst…

Mandensteek

Mandensteek:
Meervoud van 8 lossen +4 5x8=40 + 4 lossen = 44 lossen
Haak een ketting van 44 lossen. Haak een stokje (ST) in de 4e lossen vanaf de naald. Haak stokjes (ST) tot einde van de toer (=40 ST)
Toer 1)  2 lossen, haak 4 reliëfstokjes voor  (RSTV) en 4 reliëfstokjes achter (RSTA) tot einde van de toer
Toer 2)  herhaal toer 1 Toer 3)  herhaal toer 1
Toer 4)  2 lossen, haak 4 reliëfstokjes achter (RSTA) en 4 reliëfstokjes voor  (RSTV) tot einde van de toer
Toer 5 t/m 7 herhaal toer 4
Toer 8) haak als toer 1 Zoals je ziet verspringen de toeren.
Haak de bovenstaande 8 toeren tot dat je de gewenste lengte van je haakwerk hebt.Koord haken (Romanian Cord)

Koordjes zijn handig!  Inpakkoordjes, koordjes voor badges, keycords. Veel plezier met onderstaande tutorial.  Vind je de tutorial leuk, laat het me weten! Word ik #blij# van! xxx
p.s. kun je niet haken, ........laat het me weten........dan haak ik het voor je!


1. Haak twee lossen L en haak één vaste V in de 2e losse L vanaf je naald. Keer je werk van rechts naar links. (start with 2 chains &work dc (US sc) in 2nd ch from hook, then turn work clockwise)   


2. Haak een vaste V in het lusje (kijk goed naar het plaatje, het is eigenlijk de 2e losse L van het begin) keer je werk van rechts naar links.(work dc (US sc) in unused backloop of same chain then turn work clockwise.)3. Haak nu steeds 1 vaste V in de twee lusjes, keer je werk van rechts naar links.  (from now on work dc (US sc) in both loops at side of cord then turn work clockwise)
4. Herhaal stap 3 tot de gewenste lengte van je koord en hecht de draadjes af........ (continue working in this way until cord is desired length, finish off…